הערכת נזק כשהזיק חפץ ישן

שאלה:

אם השוכר בא לשלם נזק למשכיר על חלון שנשבר (בין אם חייב או לפנים משורת הדין), מה יעשו אם החלון שנשבר היה במצב ישן ומיושן אבל ע"מ לתקן יש להתקין חלון חדש. נמצא שהמשכיר הרויח חלון טוב יותר. עלות התיקון היא 400 דולאר. מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה,

מזיק או שוכר שמשלמים על הנזק, מחובתם לשלם את הערך של הנזק בלבד, ולכן אם החלון ישן מאוד, אינם חייבים לשלם מחיר של חלון חדש, אלא מחיר ערך החלון הישן שהזיקו. ולמרות שהניזק יצטרך להוציא הוצאה מרובה כדי לקנות חלון חדש, אין עליהם חובה לשלם מחיר של חדש, אלא את הנזק שהזיקו בלבד.

בהצלחה.