תיווך לנציג שםעל לעסקה של תמ"א 38

שאלה:

תושב שדאג להחתים את כל תושבי הבנין לתמ"א 38 מה שנקרא נציג הדירים כולל שיכנוע כל הדירים וכ"ו ולא סגר עם היזם על הטבה או סכום על כך ואח"כ שמע שכל בנין נציג הדירים קיבל הטבות על התיווך הזה האם זכאי להטבה זו על עיסקת התווך הזו

תשובה:

שלום וברכה,

אם מקובל לתת שכר תיווך על עסקה כזו, יכול התושב שפעל לקיום העסקה לדרוש דמי תיווך. ולמרות שלא ידע שאומרים לקבל שכר ולא עבד לקבל שכר, אך כיון שעבד בסתם מגיע לו שכר.

בהצלחה.

מקורות:

בקצות ונתיבות סימן יב כתבו שאם עשה פעולה לחברו ודעתו הייתה לעשות לו בחינם אינו זכאי לקבל שכר. אומנם זה דווקא אם הייתה מחשבה ורצון לעבוד בסתם, אבל אם עבד בסתמא אין כאן מחילה על השכר ויכול לדרוש שכר.