מזוזה

שאלה:

שלום עליכם.
צורת הפתח לעניין מזוזה. המזוזה השמאלית והמשקוף צרים. המזוזה הימנית רחבה. המשקוף והמזוזה השמאלית נמצאים מול אמצע המזוזה הימנית. האם זו זו צורת פתח? או שפי המזוזות ופי המשקוף צריכים להיות בקו אחד (כלומר במישור אחד, ליתר דיוק) ? ואם כן עד כמה בדיוק? אולי יש מקום לחלק במקרה שהמזוזה הימנית רחבה פחות מ-ד' טפחים, שכולה מקום אחד, לבין כשהיא רחבה יותר?
תודה רבה
בברכת התורה.
מאיר לובין

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר הגבלה כזו, כל ששתי המזוזות זו כנגד זו יש חיוב מזוזה, אלא שצריך להבחין מתי זו צורת הפתח ומתי זהו קיר נמשך…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכם.
    המשקוף הימני המדובר הוא הוא בעצם קיר קצר. במבט מלמעלה: הקיר הקצר הוא חלק מקיר בצורת T הנמצא באמצע החדר (ונותן מקום לארון הבנוי לאורך רגל הT.) הגג של T מהווה מזוזה ימנית, מול אמצעיתה יש מזוזה שמאלית. הקיר באורך של כמטר. השיקול הוא האם כולו הוא מזוזה ימנית וחייב במזוזה (ללא ברכה כי אין דלת) או שכיוון שהוא קיר יש ללכת לפי ראש הכותל, אך ראש הכותל אינו מול המזוזה השמאלית. וזהו מקום הספק שלי.
    תודה רבה, בברכה.