לחלק את ירושה בשווה עם הבנות

שאלה:

מה יהיה הדין במקרה של ירושה, כאשר האחים מסכימים ביניהם לחלק בשווה את הירושה עם הבנות, האם יש לכך תוקף הלכתי, חוקי, כיצד יש להתייחס לזה

תשובה:

שלום וברכה,

הסכמה לחלק בשווה לא מחייב את האחים כל עוד הם לא חלקו. וכדי שההסכמה תתפוס צריכים הבנים לעשות קניין שמקנים את העיזבון לבנות – שכולם יקבלו חלקים שווים. ורק אחרי הקניין יש להסכמה תוקף הלכתי.

אין ספק שאחים שמסכימים לחלוק את הירושה עם הבנות בשווה יש בזה דבר טוב מאוד כדי שלא יהיה מחלוקת בתוך המשפחה, ותבוא עליהם ברכת טוב.

בהצלחה.