הנחת מזוזה בפתח ללא משקוף – תקרה רציפה

שאלה:

מהסלון יש מבוא כניסה עם משקוף מטר על מטר כאשר מימין שירותים ומשמאל מחסן.
במעבר בין סלון לחדרים יש צורת פתח ללא משקוף באיזה צד מניחים את המזוזה,
תודה

תשובה:

את המקרה הראשון לא הבנתי. לגבי המקרה השני:

כאשר התקרה מתחילה באותו מקום, כלומר לפני כן אין תקרה או שיש הפרשי גובה – יש לקבוע מזוזה ללא ברכה, אבל אם התקרה היא אחת – לפני הדלת ואחריה ובפתח עצמו אין כלום, שום בליטה או הפרש גובה או סיום תקרה או חלון זכוכית וכו', רק רצף של תקרה – אין חיוב מזוזה.

מקורות:

במקרה הראשון, דעת המחייבים מזוזה – מקדש מעט סי' רפז ס"ק ה, שו"ת קנין תורה ח"ו סי' צד, אור שמח מזוזה פ"ו ה"ה, הפוטרים – חזון איש סי' קעב, שבט הלוי ח"ב סי' קנ, ההכרעה לקבוע ללא ברכה במקדש מעט שם, וכן פשוט. על כך שאם התקרה רציפה ודאי אין חיוב מזוזה, ראה מנחת יצחק ח"י סי' צא, תורת מרדכי יו"ד סי' קמז.