שכירות עם גינה

שאלה:

שלום, אני שוכרת בית פרטי עם גינה גדולה. בחוזה שלנו לא כתוב שום דבר ברור לגבי מי אחראי על תחזוק הגינה, כתוב רק שחובת השוכרים לשמור את הבית במצב תקין. בעל הבית נכנס לבית כל כמה זמן וגוזם את העצים לפי ראותו ושיקולו מבלי לשאול אותי דבר ודורש ממני שאני אדאג לכל הפינוי של העצים על חשבוני . כמו כן שאני אשקה את הגינה ואשלם את חשבון המים הוא טוען שהוא עושה לי טובה שהוא מטפל בגינה ולכן אני צריכה לפחות לפנות את העצים. אני חושבת שכיוון שהוא מטפל בגינה לפי ראותו ולא לפי טעמי בכל פעם שהוא גוזם את העצים הבית נעשה פחות יפה ודווקא את העצים שאני הכי אוהבת ומשתמשת בהם הוא מוציא , לכן הוא צריך לפנות את הגינה. עם מי הצדק? האם בעל הבית רשאי לטפל בגינה לפי ראותו מבלי להתחשב בי בזמן שאני זאת שמשלמת את השכירות ארנונה ומים?

תשובה:

שלום וברכה,

זכותך לדרוש שאתם תעשו את הטיפול בגינה לפי טעמכם. אבל יהיה אסור לכם לגזום עצים שהוא לא מסכים, אבל סוגי גיזום אח"כ צומח שנית, מותר לכם לעשות כראות עיניכם, כיון שאתם אמורים לשלם על התחזוקה אתם יכולים לדרוש את מראה הגינה.

בהצלחה.