לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שומת תשלומי נזקין בחפץ משומש

שאלה:

תודה רבה על התשובה לשאלה הקודמת אודות חלון שנשבר ע"י קטן בדירה שכורה. נניח והשוכר צריך לשלם (כפי שציינתם בתשובה עקב פשיעה או שסיכמו מראש שיחזיר את הדירה כפי שקיבלה), או שאינו צריך אבל מרצונו הוא עומד לתקן מאחר והמשכיר דורש ממנו, מה יעשו אם החלון שנשבר היה במצב ישן ומיושן אבל ע"מ לתקן יש להתקין חלון חדש. נמצא שהמשכיר הרויח חלון טוב יותר. עלות התיקון היא 500 דולאר. מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה,

כל מזיק או שומר שחייב לשלם, עליו לשלם רק הערך שהזיק. ולכן אם הזיק דבר משומש עליו לשלם רק כפי הערך שהיה שווה דבר הניזוק, ואינו חייב לשלם מחיר של חדש. ולכן אם שבר חלון יד שנייה משלם מחיר של חלון משומש. ואם לא נמכר החלון ביד שנייה יש להפחית מהתשלום של חלון חדש לפי כמות הבלאי שיש לחלון.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יסד לנו החזו"א שבדבר העומד לתיקון חובת התשלום לתקן ולא לשום את ערך ירידת הערך של הבית. אולם אינו חייב לקנות חלון חדש אלא את הנזק שעשה.