גרושים שנפגשו לאחר הגירושין

שאלה:

האם גרוש וגרושה שנפגשו ולא היו נשואים לפני האם הם צריכים גט?

תשובה:

שלום רב,

מה הפירוש נפגשו? רק מפגש? אם כן, ודאי שאינה צריכה גט. אולם חשוב לדעת שיש להם איסור להיפגש. לדעת הרמב"ם וכך פסק השו"ע גם במקרה שהגרוש אינו כהן והאישה לא נישאה לאחר בנתיים, יש עליהם איסור להיפגש. והגמרא אומרת שאפילו לבוא לדון ביחד בביה"ד אסזר. אז חייבים להקפיד על כך מכאן ולהבא. אבל גם לא היה כלום מעבר לפגישה הזו, אינה זקוקה לגט.