אשה שיש לה טפח מגולה אם יכולה לברך ברכה?

שאלה:

פעם הרב אמר לי שמותר לברך לא צנוע איך זה יכול להיות? הרי במקום אחר כתוב שאסור לגבר להגיד שמע ישראל נגד גוף מגולה של אשה

תשובה:

בלי להכנס לעצם ההגדרה מה זה לא צנוע, הנושא של טפח מגולה אמור כלפי אדם הקורא כנגד האשה, אבל לה עצמה מותר.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות קריאת שמע סימן עה

טפח מגולה א'] א'} באשה, * (א) א'> במקום שדרכה (ב) לכסותו, ב'] אפי' היא (ג) אשתו, (ד) א) אסור לקרות ק"ש ב] ב'} כנגדה. הגה: א <א> ב) {ב} ב'> וי"א דוקא באשתו, (ה) אבל (ו) באשה אחרת ג] א} אפילו (ז) פחות ג'} מטפח הוי ערוה הגהות מיימוני פ"ג. ג) ג'> ונראה (ח) מדברי הרא"ש דטפח באשה ערוה, אפי' לאשה ד] ד'} אחרת, רק שבעצמה יכולה לקרות אף על פי שהיא ערומה, כדלעיל סי' ע"ד.