מקנאת לבעלי

שאלה:

שלום רבנים.
אני ובעלי נשואים ב"ה 4 שנים ולנו ילדה בת שנתיים וחצי ועוד אחד בדרך.
אני ממש קנאית לבעלי אם זה שאנחנו הולכים ביחד ברחוב אני בוחנת אותו בשקט שהוא לא מסתכל על בחורות, או מפחדת שהוא עולה במעלית לבד..
לפעמים זה מעצבן אותו ואנחנו רבים על זה ..
ניסיתי להסביר לו שזה בגלל שאני אוהבת אותו אבל הוא לא מבין את זה .
ראיתי שיעור של רב שאמר שקנאה זה גרוע ביותר וכשהולכים לעולם הבא נשארים עם התכונה הזאת.
מה עליי לעשות? זה ממש קשה אני לא מסוגלת להשתלט על זה.. זה כמו שבן אדם לא יאכל שבוע וישימו לו עוגה מול הפרצוף אי אפשר להשתלט על זה! עצה ממכם תבוא בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

זה באמת מצב גרוע מאוד, אין דבר שיותר מרגיז גבר מהמעקב החונק הזה אחריו. השכנוע שלך שזה בגלל שאת אוהבת אותו זה ממש לא משכנע… זה יותר חוסר אמון ונדנוד מאשר אהבה. את חייבת לטפל בזה, אם את יכולה לעשות עם עצמך עבודה בענין זה, עשי, ואם את זקוקה לסיוע רגשי, תפני לייעוץ רגשי אצל איזו רבנים שעוסקת בתחום, אבל את חייבת לרדת ממנו.

בהצלחה רבה וחיים טובים ומאושרים!