לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה נחשב מנהג שמחייב את הצאצאים?

שאלה:

ההורים שלי ושל בעלי מתחזקים (באו מרקע מסורתי ) וקיבלו על עצמם במשך השנים קבלות וחומרות שונות שלא קיבלו במסורת מאבותיהם. אנחנו גדלנו עם הנהגות אלה כמובן מאליו.
אם היום אני /או בעלי מבינים שאלה רק חומרות, האם עלינו לעשות התרת נדרים?
לדוג' אבא שלי נהג ליטול ידיים אחרי שימוש בשירותים 6 פעמים . לפי מה שידוע לי היום יש חובה רק ליטול פעם אחת. האם עלי לעשות התרת נדרים אם אני רוצה ליטול רק פעם אחת??
תודה רבה!

תשובה:

הנהגות כעין אלו אינם מנהג שמחייב גם את הצאצאים, חומרות זה דבר שאדם לוקח על עצמו. אמנם כדאי ליטול שש פעמים אם אפשר, שכן הביא בזה המן אברהם מחלוקת בתחילת סי' ז'.

ראה כאן בסעיף ט"ז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם נהגתי כמו ההורים שלי במשך הרבה שנים כי סמכתי עליהם, האם אני צריכה לעשות התרת נדרים אם אני רוצה לעשות אחרת?
    תודה רבה!!