שטר חוב באמצעות מייל או וואצאפ'

שאלה:

חברה מבקשת ממני הלוואה אני צריכה ממנה שטר חוב עקב המצב בארץ אין לאותה אחת אפשרות להגיע אלי ולהביא את שטר החוב מה ניתן לעשות אפשרי דרך ווצאפ שהיא תשלח ?או פקס ?או כל דרך טכנולוגית אחרת תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין צריך המלווה להלוות דווקא בפני עדים או על ידי שטר, כדי שהלווה לא יוכל לכפור. שליחת מייל/וואצפ'/פקס דינו כשטר, כיון שניתן לאמת את ההלוואה על ידי אפשרויות אלו, ודינו שווה לכתב ידו שלא יוכל לומר שלא לווה..

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן ע סעיף א.