קביעת תענית יחיד עקב המצב – קורונה

שאלה:

אני החלטתי לקבוע תענית יחיד עקב המצב מערב עד ערב כולל חמישה עינויים. האם מותר לעשות כן?

תשובה:

אין לעשות כך, זו טעות. ראשית הצום מחליש וקל יותר לחלות חלילה, וכבר שמעתי מד"ר הרב מרדכי הלפרין שהתמרמר מאוד על אנשים שקבעו תענית אפילו של חצי יום, שבכך הם מסכנים את הציבור… שנית גדולי הדורות המעיטו מאוד בנושא של צומות יחיד בזמנינו שהדורות חלושים, הדרך הנכונה היא להקדיש יום של לימוד תורה בלא הפסק מבוקר עד ערב, זה חשוב הרבה יותר, גם אם תאכל באמצע שתי ארוחות בריאות.

שיתקבלו התפילות.