ניתוח קיסרי במקום לידה טבעית

שאלה:

שלום וברכה.
רציתי לדעת האם מותר לקבוע תאריך לניתוח קיסרי מרצון? זאת אומרת אני מפחדת מלידה טבעית.. השאלה אם אפשר לקבוע תור לניתוח כי השם בוחר מתי הולד יצא לאוויר העולם אז זה מוזר לי שאני בוחרת ביום מבחירה..

תשובה:

שלום וברכה

הנושא הסגולי שהזכרת אינו הענין, אבל עצם הדבר ממש חבל, ראשית לידה טבעית זה טבע העולם, התנהגות בריאה וטבעית, למה לחתוך בבשר החי ולעבור ניתוח על כל הכרוך בכך לגבי החלמה ולגבי העתיד, אם אפשר ללדת בצורה טבעית? יש היום כל כך הרבה עזרים לכאב כמו אפידורל ושאר אמצעי אילחוש, עשי עם עצמך עבודה להפיג את הפחד ותלדי בבריאות ילד בריא כמו מליארדים של נשים בעולם בכל הדורות.

שיהיה בהצלחה רבה בבריאות ורוב נחת.