התחיל ערבית בפלג ונזכר שלא התפלל מנחה

שאלה:

הלכתי לתפילת ערבית בזמן פלג המנחה, הציבור היה בשמונה עשרה והתחלתי איתם ישר תפילת העמידה.
באמצע התפילה נזכרתי ששכחתי להתפלל מנחה.
מה עלי לעשות?
האם אפשר להחשיב תפילה זו כמנחה ולחזור ולהתפלל ערבית לאחר מכן או שתפילה זו נחשבת לערבית ועלי להתפלל תפילת תשלומין למנחה?
ועוד האם הדין יהיה שונה במקרה שאמרתי ק"ש וברכותיה לפני?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהתחלת על דעת ערבית זו ערבית, ואי אפשר להתפלל מנחה אחרי ערבית משום שזה תרתי דסתרי, ואפילו רק ענה ברכו או התחיל ברכות קריאת שמע יתפלל מנחה כתשלומין.

מקורות:

שו"ת אור לציון ח"ב פרק טו סעי' ה.