נטילת ידים לאישה קשישה מוגבלת

שאלה:

שלום, סבתי היקרה מבוגרת די קשה לה לקום מהספה והיא נעזרת בהליכון. היום היא ביקשה ממני סדנוויץ' לחם. נתתי לה את הברכה
כדי שתוכל לברך המוציא אך לא הטרחתי אותה לקום וליטול ידיים. האם טוב עשיתי? האם לאישה בגיל זיקנה כמוה מותר לוותר על נטילה?
היא איננה שומרת מיצוות אך בכל זאת אני נותן לה לקרוא ברכה מסויימת בכל פעם שהיא מבקשת ממני דבר מה לאכול.

תשובה:

שלום וברכה

אם היא מסכימה בשמחה לקיים את מה שאתה מבקש, ולא עושה זאת מתוך פחד או לחץ מחמת התלות בך, אז זה נפלא, ואם תוכל גם להכין לה מים בספל עם קערה ולהביא לה ולשמח אותה במחמאות על המצוה החשובה זה נפלא, אבל אין עליך חובה להעיק עליה ולצער אותה באופן שהיא תעשה דברים מתוך חשש שתכעס חלילה [זה עשוי לקרות אצל קשישים מוגבלים, שמלאים בפחד מהמטפל]. העיקר שהכל יהיה בנעימות וברוח טובה ומשמחת.

תזכה למצוות!