ממתי האשה נידה בניתוח קיסרי?

שאלה:

ממתי נאסרת יולדת בניתוח קסרי, כלו' מתי בדיוק יוצא דם מן המקור, והאם יש צד לומר כיון שהמקום מורדם הוי שלא בהרגשה, שהרי ודאי שלא הרגישה. (מקורות)

תשובה:

שלום וברכה

כל אשה שעוברת ניתוח קיסרי, גם אם הרופא טוען שלא דיממה היא בחזקת שראתה דם. קשה להגדיר מתי זה בדיוק קורה, ולכן נראה שמהרגע שהיא נכנסת לניתוח יש להחזיקה כנידה. לגבי שאלתך אם זה דאורייתא או דרבנן, ברור שזה דאורייתא ואין כל משמעות למה שהיא מורדמת, הרעיון של הרגשה הוא אופי יציאת הדם ולא מה שהאדם בפועל מרגיש, ולכן אגב כל אשה שמקבלת מחזור בזמנינו טמאה דאורייתא למרות שהנשים יודעות להצביע על הרגשה מאותן הרגשות המובאות בפוסקים לענין זה.

מקורות:

על כך שאשה שלא ראתה דם בלידה אינה טמאה, ראה, כריתות ז ב נידה מ א רמב”ם איסורי ביאה י ה סמ”ג עשין רמב ולאווין קיא טושו”ע יו”ד קצד יד. על כך שבזמנינו לא קיימת מציאות כזו, ראה ס’ נשמת אברהם לפרופ’ אברהם אברהם סי’ קצד ס”ק יא, ובטהרת הבית ח”ב סי’ יא ס”ק יג.