יאוש ועצבות מזיקים לעומת חרטה מעצימה

שאלה:

בס"ד
כתוצאה מכעס שכעסתי אני מרגיש בליבי כאב שלא עוזב אותי וגרם לי לחוסר בטחון וחוסר מנוחת הנפש כיצד ניתן לתקן את העוול שגרמתי ?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, אחד הפטנטים החזקים של היצר הרע שתמיד עובדים, זה היאוש והעצבות והמורך לב שהוא משריש בנו… זה נותם לנו תחושה שכביכול זה מה שצריך להיות כי הרי לא היינו בסדר… ובפועל זה מחליש אותנו… לא זו הדרך! שגית? תתקן! מישהו נפגע ממך, תפייס אותו, אין כל בעיה. האדם הוא אדם, אנחנו משתדלים לעבוד על המידות, אפשר לעשות קביעות גם באיגרת הרמב"ן בגנות מידת הכעס, אבל אם נכשלים לא מתייאשים, מצטערים אבל לא נהיים עצובים, כי העצב והיאוש הוא דבר שלילי ומזיק.

בשורות טובות ותמיד שמחה.