דם קרוש על פצע – חציצה בטבילה

שאלה:

גזרתי את אחת מהציפורניים ברגליים לפני טבילה יותר מידי ופצעתי אותה (הציפורן עם פיטריה ולכן קשה לגזור אותה). ירד דם. שטפתי כמה שיכלתי אך הדם המשיך לזרום והאצבע של הרגל כאבה ופחדתי לגעת בדם שקצת המשיך לזרום. המשכתי בהכנות במחשבה שבוודאי במהלך ההכנות הזרם יפסק ואכן כך היה אלא שכנראה נשאר מעט דם קרוש שלא שמתי לב אליו. הלכתי כך למקווה ושם ראיתי שיש קצת דם קרוש אך מכיוון שזה היה בערב שבת וכן מכיוון שחששתי ששטיפה תכאיב לי וכן אולי תגרום לזרימה נוספת של דם במקום (ולא ידעתי מצד שבת האם מותר) לכן השארתי כך וטבלתי. לאחר הטבילה הראיתי לבלנית ושאלתי אותה האם זה בסדר. היא פטרה אותי בכך שזה בסדר, אבל אני לא רגועה. זה לא היה נראה שהיא באמת יודעת… אציין שמבחינתי למרות שזה לא נראה אסטתי, בגלל הפחד מהכאב אם אגע- לא הייתה לי בעיה שהדם יישאר קרוש על האצבע. האם הטבילה במקרה כזה תופסת או שיש בעיה בכך? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה נמצא ברגל מקום שלא רואים, וגם בגלל הכאב לא היית נוגעת בזה עכשיו, ניתן להחשיב זאת כמיעוט שאינו מקפיד ואינו חוצץ, כמו כל גלד שמורידים מה שניתן ומה שכואב לא מורידים. להבא יש לנסות בעדינות להוריד יותר.