ocd נידוי

שאלה:

אני יודע שיש לי ocd והייתי בטיפול וקיבלתי כלים אבל עדיין ב"ה מתמודד. בעיקרון עשיתי תנאי על כל הנדרים, שבועות, נידויים וכו וכו ולפעמים עולות לי מחשבות בסיטואציות מסויימות כמו למשל ברגעים של תפילה במיוחד במילים "ואמרו אמן" שהאמן שגם שאע"פ שעשיתי תנאי אני יהיה מנודה ולעיתים מתוך רגע התמודדות שלנסות לשמור על רוגע פנימי אני אומר/חושב להסכים עם המחשבה או אפילו עוד לפני כן שאם תבוא עוד פעם המחשבה אז אני לא "יתנגד" ולבטל את המחשבה/הכוונה. האם בדיעבד אני יוכל להגיד שבעצם שום דבר לא חל גם אם יש הסכמה פנימית אבל היא נובעת גם היא כחלק מהבעיה כדי לנסות לשמור על רוגע ולא באמת כדי לקיים את התוכן שבה?
אני חושב שאני יודע צה התשובה לשאלה ומחילה שאני מכביד בשאלה אך רק לדעת שאכן אני חושב נכון. לגאולה שלמה פרטית וכללית במהרה בימינו.

תשובה:

חד משמעי שאין כל משמעות למחשבות האלו, הן לא רצוניות ולא מעניניות, עורבא פרח ולא צריך לחשוש כלל.

רפואה שלמה.