רב קו שנמצא

שאלה:

שלום! מה דין רב קו שיש עליו תמונה ושם, והצלחנו לאתר את האבא של הבעלים, והוא לא עונה לטלפון ולא בהודעה, וברב קו יש 16 ש"ח כך שסביר להניח שהוא לא יתאמץ לקחתו- האם מותר להשתמש בנסיעות ולכתוב את הפרטים כך שאם הוא יבוא ניתן לו, או שלשמור עד שיבוא אליהו?

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להתקשר אליו ולהודיעו שתוך זמן מסוים יבוא לקחתו, ואם לא יגיע אתה מוציאו מביתך.

אסור לך להשתמש ברב קו כיון שיש לך אפשרות לאתר אותו. ההיתר לרשום את ערך הכרטיס חל אם אתה לא מוצא את המאבד, אבל אם ניתן לתפוס אותו אלא שיש טורח עליך לטרוח ולמצוא אותו, וכאשר אתה מודיע לו הרי שעשית את מלאכתך.

בהצלחה.

מקורות:

אחרי שהודעת לו אתה יכול לדרוש ממנו שיבוא לקחת ואם לא מפסיק את שמירת הרב קו, כדין שומר שמודיע על הפסקת השמירה. ומעבר לכך מותר לך להודיעו שאתה מוציא את המציאה מהבית כפי המבואר בשו"ע חו"מ סימן שיט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אסור להשתמש בכסף ואסור להוציא את הרב קו מהבית כיון שכשיעשה המאבד רב קו חדש יעודכן לו היתרה.
    אם אינו מצליח ליצור קשר עם הבעלים יניח את הרב קו אצלו עד שיבוא אליהו.

  2. שלום,
    תגובתך נכונה, ברב קו שבעל הכרטיס יכול לבטל את הזיכוי ולקבל את הזיכוי בכרטיס אחר, אסור למוצא להשתמש בכרטיס. אולם מסתבר שאם עבר זמן רב והזיכוי לא בוטל מהכרטיס, וגם לא מאתר את בעל הכרטיס, יהיה מותר לו להשתמש בזיכוי ולרשות את הזיכוי שמקום שמור עד שיבוא אליהו.