ספר חיצונים -מה הגדרה?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: מה הגדרה של ספר חיצוני?
האם זה רק ספר שיש בו ענין של דת וכפירה או יש נושאים שגם נחשבים שחיצונים ואסורים? אין צריך לומר ספר לא צנוע או שיביא אדם ע"י קיצוניות לא בריאה וכדומה.

ספר על עניני עבודה, משא ומתן בתחומים עסקיים כמו של נדל"ן או איך להרויח וכו' מתי יחל בעיה.

תודה

תשובה:

בדרך כלל הביטוי ספרים חיצונים מדבר על נקודה קצת שונה, ראה כאן. לגבי מה שאתה הזכרת, ברור שכל ספר שכולל כפירה או גרוע מכך, ענינים של חוסר צניעות הוא אסור בקריאה, משום שזה מושך את הלב ומטמא את הנפש. ספר עסקי בעני נדל"ן וכדומה אין בו כל בעיה, אא"כ יש בו תמונות אסורות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ספרי פסכלוגיה שעיקרן חכמה אבל יש בהם לפעמים כפירה (שלילת הבחירה, ולפעמים סתם שטיות של מקור התנהגות זה הוא מ…… וכד') האם יש חשש איסור לקרוא בהן?

    אם אפשר מראה מקומות לעניין?
    תודה רבה
    שבת שלום

  2. ככל שהספר אינו עניני אמונה ואין לו מטרה של כפירה, אין לאסור, ברור שכאשר אמרו חכמה בגויים תאמין ולומדים מחכמתם, וחובה ללמוד כדי לדעת לטפל… מעורב בזה גם שטויות, רק חובה לדעת לסנן.