נתינת מכתב למי שפגע בי – שטרי הדיוטות

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם מותר בשבת, לתת ולקרוא מכתב תוכחה?

מדובר באנשים שנפגשים, פנים אל פנים, רק בשבתות.

יש להעיר, שלפעמים, ללבן מועקות, זה יותר עונג, מאשר להשאיר בטן.
ואולי זה גם קיום מצוות תוכחה "ולא תשנא את אחיך בלבבך".

מצד שני, זה גם תמיד יכול לגרום צער, עד שמתפייסים.
וגם אולי יש בזה שטרי הדיוטות.
יש לציין: לא מדובר בעיניני ממונות, אלא בהתנהגות ויחס.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש בזה צורך השבת ואולי גם צורך מצוה זה לא נחשב שטרי הדיוטות, לגבי השיקול אם הזמן המתאים הוא בשבת אני משאיר לך, כי לפעמים האוירה טובה ושמחה ומה פתאום דוקא בשבת לעורר דובים ולצער ולהעכיר את האוירה, לא מתאים, אבל לפעמים להיפך, האוירה עכורה בגלל המתח שקיים, והמכתב אדרבה יפתח את הדברים וירכך ויאפשר להבין להכיל לקבל ולפייס, לשיקולך.