מזלג בשרי בתשביל פרווה שהתבשל במחבת חלבית

שאלה:

הכנתי שניצל טבעול במחבת חלבית בת יומה שנשארו בה שאריות של שמן מטיגון חלבי (הכנתי במחבת הזאת פיתות עם גבינה צהובה)
את השניצל הוצאתי מהמחבת במזלג בשרי באופן שנעצתי את המזלג בשניצל.
מה דין השניצל?
מה דין המזלג?
מה דין המחבת?
תודה רבה,

תשובה:

אני מניח שהמזלג אינו בן יומו, כלומר לא ידוע לך שהיה בשימוש בשרי רותח ב24 שעות האחרונות, ממילא אין שאלה על כשרות השניצל והמחבת, ואת המזלג תכשיר על ידי הגעלה [יש חשש שנגע בממשות חלבי הרי הפכת את השניצל וכו'], ניתן לעשות זאת גם בבית. קח סיר שאינו בן יומו לא היה בשימוש ב24 שעות האחרונות, ולאחר 24 שעות מהשימוש הזה במזלג תנקה אותו טוב, תרתיח מים בסיר עד שיבעבעו תטבול בו את המזלג ותרחץ אותו במי ברז.

בהצלחה