כמה שיעור מלוא לוגמיו?

שאלה:

שו״ע אורח חיים סימן רע״א סעיף י״ג
צריך לשתות מכוס של קידוש כמלא לוגמיו דהיינו כל שיסלקנו לצד אחד בפיו ויראה מלא לוגמיו והוא רובו של רביעית

סעיף י״ד אם לא טעם המקדש וטעם אחד מהמסובין כמלא לוגמיו (פירוש מלא פיו) יצא כו׳

האם כוונת הרמ״א לחלוק על המחבר שכתב בסעיף יג שמלא לוגמיו הוא צד אחד מפיו וע״ז כתב הרמ״א שהכוונה פיו מלא?

תשובה:

אין בזה מחלוקת לדינא, אלא שכאשר אם יסלקנו לצד אחד הוא ממלא אותו לגמרי, גם כשאינו מסלקנו זה נראה מלוא פיו ודי בכך.

מקורות:

ראה משנה ברורה שם ס"ק סו.