לקחת ילדים לבית העלמין

שאלה:

שלום רב,
רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת את הבת שלי בת שנתיים וחצי לבית העלמין לקבר של אבא כשנמצאים בתוך השנה?
בנוסף אני בהריון האם אפשר להיכנס לשם בכל מקרה?
ממש מרגישה צורך ללכת אליו .

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כלל לא עולים לקבר בתוך השנה למעט הזמנים שנקבעו בהלכה, כיון שזה לא לטובת הנפטר שבשנה זו טרוד מאוד בכפרת עוונותיו. אם את רוצה לגרום קורת רוח לאבא ולסייע לו בדינו, תעשי לעילוי נשמתו, תאמרי תהילים תתחזקי במשהו, אלו הדברים המועילים לו באמת!

על הנושא של כניסה בהריון לבית הקברות ראי כאן.

לא הייתי מביא ילדים קטנים לבית הקברות, יש שם טומאה והתדבקות חיצונים, ומי שלא צריך להיות שם, לא צריך להיות שם…

בשורות טובות ולידה קלה ובריאה!