ocd – מה עושים?

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני חולה ב ocd לצערי הרב והדבר הזה פוגע בי במהלך היום יום שלי, במיוחד בתפילות ובהנחת התפילין במהלך היום, זה גורם לי לחזור על אותו פסוק לפעמים גם יותר מעשרים פעם וגומר לי את כל הכוחות בגוף ואני אפילו לא מזכיר את הסבל שהוא גורם לי בשמע ישראל. חשוב לי לשמוע ממך חוות דעת כי המחשבות שעוברות לי בראש הם אסורות וטורדניות והלב לא נותן לי להתעלם מהם כי אז אם אני אתעלם מהם אני חושב שיקרו לי דברים איומים, מה עליי לעשות?

תשובה:

קראתי בצער ובכאב את דבריך, אינני איש מקצוע, כלומר ברור שכל זה מיותר וחסר טעם וכו', אבל צריך לטפל בזה אצל אנשי מקצוע… הכלל שאני נותן תמיד לאנשים זה שלא לחזור בשום אופן גם אם בטוחים שלא אמרו טוב ונכון! נראה לי שזה כלל טוב לרפואה בעז"ה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. דע ידידי הסובל שהדבר הינו בר טיפול ולי אישית ידועים מקרים של אנשים שנעזרו בטיפול מתאים והורידו את סבלם מ100% לכדי 5 עד 10 % בלבד – רמה בה בהחלט ניתן לחיות באיכות מצויינת!

  2. וכי מרן הרב עובדיה היה חוזר על פסוק 20 פעמים ??
    ברור שלא !!
    אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו.
    בורא עולם רוצה שנהיה בריאים
    ולא לחזור על פסוק

  3. מחילה מכבוד המגיב אבל ברוך השם מרן הרב עובדיה לא סבל מOCD.
    אני הכרתי אישית אדם שליוויתי אותו אישית במהלך השנים בהן סבל את הסבל העצום שאין לך יכולת לתאר אפילו את קצה קצהו של מערך היסורים שהוא חווה לפני שנושע..
    ולשואל היקר שוב שולח חיבוק ועידוד גדול. שכרך רב עד לאין שיעור מאת השם יתברך!!
    אם תרצה עצה טובה אני כאן עבורך.