קריאת מכתב בשבת

שאלה:

ראיתי בילקו"י שאסר לקרוא מכתבי או כרטיסי ברכה בשבת עפ"י מה שאסר בשו"ע שז סע' יג לקרוא אגרת שלומים. א) האם ידוע לכם על פוסק ספרדי שחולק על כך? ב) מה הדין לדעת האוסרים בזה במכתב ברכה שכתוב על ספר כגון הקדשה וכיו"ב?

תשובה:

שלום וברכה

אם ברור שאין בזה צורך היום או צורך מצוה, אכן אסור, ראה שו"ע סי' שז סעי' יד. בשמירת שבת כהלכתה פרק כט הערה קיז כתב שאם יש הנאה בקריאה גם יש להתיר, אבל יש להגדיר מה נחשב הנאה לענין זה… הרי תמיד אדם קורא כי יש לו בזה ענין כל שהוא… אולי כוונתו לאיזה שיר יפה או ברכה שמכבדת את האדם בעיני השומעים וכדומה, ובזה התיר.