מיטה בין צפון לדרום סגולה לבנים

שאלה:

ראיתי בהלכה שסגולה לבנים שתהא מיטתו בין צפון לדרום שראש המיטה לצפון ומרגלותיו לדרום. האם באופן שמבחינה טכנית יש בעיה לסדר את המיטה ככה. האם זה עוזר שבזמן המצוה עצמה יסדרו ראשם [והכרית] לצפון ורגליהם לדרום?

תשובה:

בספר מאורי אור ח"ב ברכות דף ג נראה שכל הסגולה היא דוקא בשעת תשמיש, ואין לזה קשר עם הצבת המיטות בשעת השינה, לדבריו שם מהות הסגולה היא שעל ידי תנוחה זו היא תזריע תחילה וכאשר האשה מזריעה תחילה היא יולדת בנים. וכן נקט בפשיטות הגאון המקובל רבי יעקב הלל בספרו וישב הים ח"א סי' א.

שתזכו לזרע בר קיימא בנים ובנות צדיקים וצדקניןת מבורכים בכל מילי דמיטב!