המתנת 5 ימים כשלא שימשו

שאלה:

שלום רב
אשתי טבלה לפני שבועיים, אך לא קיימנו יחסים, וכעת קיבלה מחזור.
השאלה אם צריכה להמתין 5 ימים לפני הפסק טהרה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה המנהג הוא להמתין חמישה ימים ככל שהיתה טהורה וראויה לתשמיש, אף שבפועל לא שימשו – משום "לא פלוג", כלומר חכמים לא חילקו בתקנתם.

מקורות:

ראה רמ"א סי' קצו סעי' יא, יג. אמנם בט"ז שם ס"ק ז נראה שהשו"ע חולק בזה על הרמ"א, אולם ראה בן איש חי פרשת צו סעי' טז שהמנהג כמו הרמ"א שאפילו לא שימשה ממתינה חמישה ימים, וככ באור לציון סי' ו. יתכן שיש בזה מנהגים שונים בין הספרדים וכל אחד ישאל את רבו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להוסיף שאם הסיבה שלא שימשו כי היו ימים האסורים בתשמיש, מנין הימים מתחיל מיום שנאסרה על בעלה, וימי ווסת בכלל הימים האסורים.