הכשרת טוסטר אובן

שאלה:

שלום, ברשותי טוסטר אובן שבושל בו רק פרווה. בטעות אפינו בו תבשיל חלבי. רציתי לדעת האם ניתן יהיה להכין בתנור מאכלים פרווה שייאכלו ביחד עם בשר . תודה רבה

תשובה:

לאחר נקיון יסודי, למנהג בני ספרד זה אפשרי כאשר יחלפו 24 שעות מהשמיש החלבי, למנהג בני אשכנז תעשו לו ליבון כלל, כלומר אחרי אותו נקיון טוב והמתנה 24 שעות תפעילו אותו ריק על חומו המירבי חצי שעה.

בהצלחה