החזרת מוצר לחנות

שאלה:

שלום, האם מותר להחזיר לחנות נעליים שהיו בשימוש יום אחד, והם נראות חדשות לגמרי, בלי לציין שהן היו בשימוש?
(חייבת לציין שמדובר ברשלנות של המוכרת – שטענה שהמידה טובה לילד, אך במציאות זה מדי קטן)

תשובה:

שלום וברכה, אסור להחזיר נעליים משומשות לחנות – גם אם נראים כחדשות. אנשים מקפידים על כך, ולכן אסור.

עלייך להתלונן לפני המוכרת שהביאה מידה קטנה, ושאת רוצה להחליף. אבל אסור להציג את הנעליים כחדשות ולהחליפם.

בהצלחה.

מקורות:

ישנם מקרים שאדם יכול להיכנס לתוך של חברו ולקחת את זכאותו מדין עביד איניש לנפשיה, אולם זה רק אם בדין יוכל להוכיח שזה שלו. אבל כאן שיש דו"ד בין הקונה למוכר, לא מתיר לו לקחת נעליים חלופיות ללא רשות, כיון שצריך לדון עם מי הצדק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם שקנה סכך ופרס אותו על הסוכה אתמול בלילה עד הצהרים היום ורוצה להחזיר מחמת חוסר התאמה במידה
    (חשב שיסתדר ובסוף החליט לקחת אחר) האם יש בעיה ?
    תודה