בישול בסו וויד בשבת

שאלה:

לאחרונה נתקלתי בשיטת בישול צרפתית שהולכת וצוברת פופולאריות שנקראת "סו-וויד" שפירושו 'בישול תחת וואקום'.
תהליך הבישול הוא כזה: שלוקחים חתיכת עוף/בשר מכניסים אותו לתוך שקית מיוחדת ועם מכשיר מסויים יוצרים וואקום.
לוקחים את שקית הוואקום עם העוף/בשר ומכניסים אותו כולו לתוך מיכל מים ובו יש מכשיר ממתכת ובו טרמוסטט שמחמם את המים ל40-65 מעלות ושומר על טמפרטורה מדויקת שלא משתנה
(זמן הבישול והטמפרטורה משתנים לפי סוג הבשר וגודלו – נע בין שעתיים ל24 ואפילו 48 שעות).

שאלתי היא האם יש בעיה לשים נתח בשר מיום שישי בבוקר/ליל שישי בתוך המכשיר הזה לצורך סעודת ליל שבת/יום השבת או שיש לחשוש משום הטמנה/שהייה
(אציין שבמכשיר עצמו אין כפתור שנותן להוריד או להגביר את רמת החום כמו בסיר חשמלי, אלא מדובר בצג דיגיטלי ובשביל להוסיף חום צריך לאפס אותו לגמרי ולהתחיל תוכנית חדשה) יישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

יש בזה גם איסור שהייה כיון שניתן לאפס אותו ולהגיע לתוכנית חדשה וזה לא כירה גרופה וקטומה, וגם איסור הטמנה כיון שכל הבשר בתוך המים, והמים אינם האוכל אם אמצעי חימום.

יום נעים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. צ"ע אם שייך איסור שהייה משום שניתן לאפס אותו, שהרי בכה"ג הוי כמו שמביא עוד עצים ממקום אחר ובזה לא מצאנו שהחמירו בו רבנן רק לחתות האש שנמצא עכשיו. אמנם עדיין יש מקום לאסור השהייה שדינו כאש ואסור משום לא פלוג.
    וגם איסור הטמנה לא ברור דשייך בכה"ג שהרי יש פוסקים שכתבו שבסיר קראק פאט כיון שזהו צורת בישולו לא שייך בו איסור הטמנה. וגם בנידון דידן כל צורת הבישול עם המים אינו בשביל להטמין ע"י מים, אלא שהוא שיטת בישול לשמור על טמפטורה מדוייקת.

  2. 1. לא דומה לעצים, הכל נמצא כאן ונעשה בלחיצת כפתור.
    2. שם מדובר בכלי אחד שניתן לדונו ככלי אחד, כאן יש כלי ובתוכו מים!