תהילים לעילוי נשמה

שאלה:

שלום, בנוגע לפרקי התהילים מט', טז' – שמסוגלים לעילוי נשמות (כך שמעתי), האם באמת כוחם של פרקי אלה הוא עצום ורב? האם צריך לקרוא אותם מידי יום ביומו? אני קורא אותם לעילוי שמות של כמה וכמה נפטרים. כל איני יודע תאריך פטירה של כל אחדת ואחדת ובמילא לא אוכל לומר קדיש עליהם כי אלו סבים וקרובי משפחה לא ישירים.

תשובה:

שלום וברכה

פרק טז אכן נאמר בבית העלמין, על פרק מט אינני יודע אבל ודאי כל פרק מועיל, אין חיוב לקרוא כל יום, אבל אין ספק שכל מה שאתה עושה לעילוי נשמתם, אם זה באמירת תהילים או בקבלות טובות לעילוי נשמתם, או נתינת צדקה וזיכוי הרבים, כל דבר מועיל להם מאוד והם מכירים טובה לך על כך, רק תעשה הכל בלי נדר, ובלי תחושה שאם אתה לא עושה יום אחד אז פשעת כלפיהם חלילה, הכל רק בשמחה בנחת ובלי לחץ.

בהצלחה רבה מאוד.