מנהגים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
מה זאת אומר אל תיטוש תורת אמך כשאסור שהספרדי יעבור למנהג אשכנז וכדו' או שאסור ליטוש את התורה? תודה רבה.

תשובה:

האיסור בזה הוא לגבי שינוי מנהגים ליטוש את התורה זה איסור הרבה יותר חמור… בכל מצוה יש את הפסוקים המיוחדים לה…

שלא נדע…

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כשאדם עובר ממקום למקום הוא מקבל מנהגי מקום שבא לשם, וזה יכול להיות נכון גם בהשתייכות לקהילה סגורה וחזקה כמו קהילה חסידית שיש לה מנהגים מאוד קביעים.

  2. לא. ישיבה אינה השתייכות קהילתית, זה מקום לימוד, ובכל הישיבות האשכנזיות יש הרבה מאוד בחורים ספרדים שנוהגים כפי מנהגי אבותיהם.

  3. השתייכות גמורה מנטלית הלכתית חברתית, כמו בחסידות, מי שנעשה חסיד גור, הוא בהכל חסיד גור, בסגנון החיים המנהגים במקום התפילה בחינוך הילדים בפרנסה…