גיור ללא הרבנות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים: רציתי לשאול את כבודכם. אני בן 55, הייתי נשוי לפני 20 שנים למשך שנה אחת, ומאז ובכלל אני לבד בלי זוגיות כלל, ללא ילדים. לפני שנתיים לערך היכרתי אשה מחבר העמים ( גרושה) אשה טובה ונעימת הליכות. פתחנו תיק במשרד הפנים, ובדעתי לגייר אותה ולהתחתן. והיא רוצה להתגייר באמת ובתמים, עקב משבר הקורונה מתעכב התהליך, ונדחה הדיון שלנו בנושא ולא ידוע כמה זמן עוד יתעכב. שאם לא כן היינו נשאים חתונה אזרחית ותיכף תהליך גיור המתוקן.בינתים ברצוני לגייר אותה " לבד" כהלכה. אם אני מביא שלושה עדים כשרים שומרי תורה ומצוות ( על דרך שכתוב אצלכם באתר " כיצד מגיירים?" האם מעיקר הדין יחול הגיור ? ( ומיד כשנוכל להתחתן היא תעבור גיור ברבנות). בכבוד רב

תשובה:

חלילה וחס מלעשות כך! בגיור יש הרבה מאוד פרטים כיצד זה צריך להעשות, ויש לבצע זאת דוקא לפני בית דין שבקיאים בענין כדי שלא לבוא לידי מכשול, תנסו לעשות הכל כדי לזרז את התהליך אבל אל תעקפו אותו, תעשו הכל בצורה הכי טובה ונכונה וישרה, כך תהיו נקיים מה' וישראל!

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב. תודה רבה לכם על תשובתכם החשובה והמהירה. אני מקבל את שאמר הרב, וכך אעשה. אך אם כבוד הרב יואיל בטובו להסביר לי את השוני בין המקרה שלי, לבין המקרה שמפורסם אצלכם באתר. ב' בניסן תשע'ו. שואל הבחור את הרב אם אני לוקח גויה למקווה…..ואז אני לוקח שלושה עדים כשרים למקווה ורואים שהיא במי המקווה ( מכוסה) ואני שואל אותה אם היא מוכנה לקבל עליה עול תורה ומצוות, והיא אומרת כן. וטובלת לשם גיור. האם הגיור יתפוס? וכבוד הרב משיב, התיאור שאתה מתאר הוא גיור מושלם, כך בדיוק מגיירים, אבל ממש לא מומלץ. מחילה מכבוד הרב שאני מאריך ומטריד את הרב . למה שם לא מומלץ, וכאן חלילה וחס, גם שם אין דינים? אנא כבוד הרב יענה לי בבקשה. רב תודות.

  2. ברור שאם זה יעשה לפי כל כללי הדין זה רק "לא מומלץ" אבל כיון שאני חושש מהמכשול שיכול להיות אם זה לא יעשה כפ-י כל כללי הדין, כתבתי חס וחלילה…

  3. אכן ניתן לפנות לבית הדין של הגר"נ קרליץ, אבל לא לעשות אצל בית דין שאינו מוסמך ומנוסה, הנושא החוקי זה עוד ענין.