אמבטיה נחשבת כלי או קרקע?

שאלה:

אם כל המחובר לקרקע כקרקע מה דין אמבטיה האם נחשבת ככלי או כרקרקע

תשובה:

בס' מסורות משה – פסקים מהגר"מ פינשטיין זצ"ל עמ' רז סעי' סב הובא בשמו חידוש, שאמבטיה נקראת כלי לכל דבר וענין כיון שניתן לתולשה ולשנות מקומה למקום אחר, ואינה כאבני הבית שכדי לעקרם יש לסתור ממש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    אבל בכל זאת הרי היא לא עשויה להתלש כל יום ואפילו לא כל שנה, אלא מחוברת במלט וסיד לשנים רבות? אז מה ההבדל בבינה לבין ספסל המחובר לקרקע?