איזה מחיר מותר לדרוש לאינסטלטור עצמאי

שאלה:

שלום רב
בתור אינסטלטור שעובד עצמאי איך צריך לתמחר עבודה לפי הלכה? כמה מותר לי להרוויח?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לדרוש שכר לפי המחירים שיש בשוק, אם מחיר יקר אם מחיר זול. אבל להפקיע מחיר שמעבר למחיר היקר שבשוק – אסור.

בהצלחה.

מקורות:

יש עצמאי שלוקח מחיר יקר בטענה שהוא מתמחה יותר, ויש אחרים שלוקחים מחיר זול כדי שיהיו להם הרבה קליינטים. כל הטווח מחירים שנדרשים בשוק נחשב למחיר שוק, ומותר לך לדרוש כפי שתרצה. אבל להפקיע מחיר שלא מקובל בשוק, אסור ויש בזה איסור אונאה. ולמרות שנפסק בהלכה שאין אונאה לפועלים, אולם חשוב לדעת שהכוונה שאין דיני אונאה, אבל יש איסור אונאה. כמבואר בשו"ע חו"מ סימן רכז ובפת"ש שם.