הכנסת ספר תורה בארץ או בחו"ל?

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני מסיים ספר תורה בארץ והספר תורה נתרם לבית כנסת בחו"ל ובעל הספר רוצה לעשות את חגיגת הכנסת ספר תורה פה בארץ זה אפשרי ?
בחו"ל אין סופר בקרבת מקום שיוכל לסיים את הספר תורה..
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית הוא יכול לחלק את שתי השמחות, כאן בארץ יעשה שמחת סיום כתיבת האותיות, ושם את שמחת ההכנסה לבית הכנסת, הרי הוא מכניס לשם. אבל בכל מקרה השמחה היא לא חיוב גמור שיש לו דינים וחיובים, והעיקר הוא לכבד את הספר ולשמוח בו, ומה שיעשה יהיה טוב.

בהצלחה