אכילת חלקי פנים של בהמה ועוף

שאלה:

שלום וברכה, האם מותר לאכול חלקי פנים של בהמה, כמו מוח לב וטחול וכו' והאם יש בזה הבדלי מנהגים בין ספרדים לאשכנזים ואם יש בעיה מדוע זה שונה מכבד? יישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

מותר בהחלט לאכול חלקי פנים, אלא שהכשרתם טעונה ידע, כל חלק יש לו הכשרה שונה, ראה ס' הכשרות של הרב פוקס עמ' רנא פירוט בענין זה. לגבי לב של בהמה אמרו בהוריות יג א שהאוכלו משכח תלמודו, לכן יש נוהגים להמנע מכך, וראה בכף החיים יו"ד עב ס"ק ו שגם לב עוף בכלל הענין, ולכן מנהג בגדד לא לאול גם לב עוף.