תשובה ווידוי

שאלה:

כשאני מתוודה ואומר חטאתי כך וכך , והריני מתחרט על כך חרטה גמורה , *והריני מקבל על עצמי לא לעשות זאת יותר*

האם יש בכך לשון נדר ?
אם כן אז אם קרה בכל זאת שעברתי על איסור , או ביטלתי מצווה שהתוודתי עליה , אז עברתי גם על איסור נדר.

אם יש לי ספק אם עשיתי התרת נדרים ביום כיפור (כל נדרי)
או בסליחות
(סביר מאוד להניח שעשיתי)

האם זה תופס לגבי השאלה ששאלתי ?

תשובה:

שלום וברכה

אל תגיד אני מקבל עליו שלא לעשות, אלא תאמר בלי נדר.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש לציין שגם זה יש לי ספק אם אמרתי ככה בלשון אני מקבל על עצמי לא לעשות את זה.
    כי זה היה מזמן ואני זוכר שהיה לי התלבטות אם להגיד בלי נדר או להגיד, אבל אני לא זוכר מה עשיתי בפועל