קריאת התורה בתענית כשיש רק ששה מתענים

שאלה:

ביז. בתמוז היו 10 מתפללים .6 מתענים ו4 לא מתענים. ה4 הודיעו שאינם מתכוונים לצום. מסיבות אישיות. לא בריאותי ולא עניין של חולשה.
האם במצב כזה .. מוציאים ספר וקוראים בפרשת ויחל.
מה המקורות???
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כשיש שישה מתענים קוראים קריאת התורה של תענית, אבל מי שאינו מתענה אינו רשאי לעלות לתורה.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי’ תקסו ס”ק יד שנחלקו הדעות אם די בשישה או שצריך שבעה או אפילו עשרה, ויש שאמרו שבשני וחמישי בשחרית שבלאו הכי צריך לקרוא בתורה די בשישה ובשאר ימים דוקא עשרה. במאירי ריש מגילה הביא דעה מחודשת שדי בשלושה מתענים, אולם הפוסקים לא הביאוהו להלכה. המנהג למעשה לקרוא בתורה כשיש שישה מתענים, ראה ישועות יעקב סי’ תקסו ושדי חמד מערכת בין המצרים סי’ ב מדברי הרבה אחרונים. וע”ע חלקת יעקב ח”ג סי’ סט ואגרות משה ח”ד סי’ קיג, וביחוה דעת ח”א סי’ עט.