הנהגות מיז תמוז / תשעת הימים – אשכנזים וספרדים

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת מי מתי מתחיל חומרות של שלושת השבועות ומתי כל חומרא מתחילה ועם יש חילוק בין אשכנזי לספרדי אשמח למקורות תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

דיני שלושת השבועות מתחילים מליל י"ז בתמוז. עיקר המחלוקת בין בני אשכנז לספרד, הוא בנוגע לדיני תשעת הימים – שבוע שחל בו המבוארים בהרחבה בסי' תקנא [איסור אכילת בשר ויין רחיצה כיבוס תפירה השתתפות בשמחות וכו'], שלבני אשכנז זה מראש חודש אב ולבני ספרד רק בשבוע שחל בו תשעה באב. לצורך הענין, השנה שתשעה באב ביום חמישי, עד שבת שלפניה הכל מותר כמו בשאר שלושת השבועות. ספציפית לגבי אכילת בשר רבים מבני ספרד נוהגים בזה כבר מראש חודש אך לא כולל ראש חודש, אלא מב' באב. מחלוקת נוספת לגבי תספורת, שבזה רוב בני ספרד מקילים עד שבוע שחל בו תשעה באב ולבני אשכנז כבר מי"ז בתמוז לא מסתפרים. האר"י לא היה מסתפר כל שלושת השבועות.

שבוע טוב.