ברכה אחרונה על מים אחרי תה

שאלה:

ב״ה
אם שתיתי תה, שלא מחייב אותי לברך ברכה אחרונה, אך לאחריו שתיתי כוס מים ללא ברכה כי ברכתי כבר על התה, בכמות המצריכה ברכה אחרונה. אז לפי התה אינני חייב בברכה אחרונה, אבל האם בגלל כוס המים אני כן צריך לברך?

תשובה:

ברור שיש לברך, למה לא… [ובזה גם תצא מייד הספק הידוע לגבי ברכה אחרונה על תה, ראה משנה ברורה בתחילת סי' רי].

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אכן יש לחלק, שהרי אם מה ששתה את המים הוא רק כדי להעביר את טעם (או את מתיקות) התה, ודאי שלא יברך ברכה אחרונה על המים