שתיית מים לפני קידוש ליל שבת

שאלה:

מי שכבר קיבל שבת וכבר לילה-זמן צאה"כ ודאי, ומרגיש מאוד מאוד צמא ורוצה לשתות מים, אך מאחר ומתארח אצל חמיו ולא נעים לו לבקש ממנו להזדרז להגיע לבית ולעשות כעת קידוש, ועד שיאמרו את כל הפס' והפיוטים יקח זמן רב [בכדי להזדרז שלא יצטרך לשתות בלא קידוש] האם יש צד היתר בדבר והאם יש מקום לצרף ולהקל מאחר ועדיין לא הגיע זמן ר"ת?

תשובה:

אין כל צד היתר, שתיית מים אסורה לפני קידוש.

ערב טוב.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רעא סעי' יא.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. להיפך, אני טוען שהאדם הממוצע צריך להתייחס אל הזמן שלפני הקידוש כאל תענית שאין שום אופציה שתתיר לו לשתות ואף לא מים אא"כ הוא ממש חולה או מרגיש עילפון.
    והכל לפי העניין.

  2. אני מסכים איתך בדין אבל לא בהגדרה, שבת אינה תענית אלא להתענג בתענוגים ברבורים ושליו ודגים, אלא שיש דינים כיצד זה נעשה…