שאיבת חלב לפגים בשבת

שאלה:

האם מותר לשאוב בשבת חלב אם (במשאבה חשמלית או ידנית) עבור פג שנמצא בפגיה ?
מדובר באופן שלכאורה יש מספיק חלב שאוב מלפני השבת עבור השבת עצמה,
ועיקר שאלתי האם מותר לשאוב גם עבור המשך השבועות הבאים כי קיים ספק (קל) האם יחסר חלב שאוב בהמשך כתוצאה משאיבה לאיבוד שנעשתה במשך השבת ?
תודה

תשובה:

בהתארגנות נכונה לא יחסר חלב אם. שים לב שמדובר באיסור דאורייתא שמותר רק לצורך פיקוח נפש, כך שאין להקל בזה סתם בגלל "ספק קל" שניתן להמנע ממנו בנקל [זה עוד לפני שנדון אם התינוק יכול לצרוך תחליפים או לא].

רפואה שלמה ומזל טוב!

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים סימן שכח סעיף לד. לא תיקל אשה חלב מדדיה לתוך הכוס או לתוך הקדירה ותניק את בנה:

ביאור הלכה שם: ותניק את בנה: עיין בפמ"ג דלחלוב מאדם לתוך כלי יש בו איסור דאורייתא משום מפרק ואסור בשביל חולה שאין בו סכנה אם לא ע"י א"י וכן מוכח מדעת כמה ראשונים [עיין בשה"צ] ולינק בפה מאשה משום רפואה משמע בתו"ש דיש בזה איסור דאורייתא דלא דמי ליונק מהבהמה דבאשה אין דרך לחלוב כ"א לינק ולדידי צ"ע בזה:

ובסעיף לה: מותר לאשה לקלח מהחלב כדי שיאחוז התינוק הדד ויניק: הגה: אבל אסור להתיז מחלבה על מי שנשף בו רוח רעה דלית בו סכנה (בית יוסף בשם שבולי לקט)