קבורה של גיורת מבגיור מפוקפק

שאלה:

לכבוד הדיינים שליט"א,
אני אחראי על בית הקברות יהודי בארה"ב. אנשים רוצים לקנות מקום קבורה עבור אשה שהגיירה בבית דין לא מוכרים לפני 30 שנה, וכנראה בגיור לא דתי. היא חייתה כיהודיה חילוניה.
האם אפשר למכור (זאת אומרת לקבור אחרי 120) אשה כזאת בבית עלמין יהודי?

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר בגיור שאינו דתי. כלומר, הגיור אינו הלכתי ומתגיירת מעולם לא התכוונה לשמור מצוות, (מלבד דייני הגיור אנו לא יודעים אם היו כשרים לדון). א"כ הרי שהיא אינה יהודיה עפ"י ההלכה. וגם חזקה קיימתא שיש עליה שאינה יהודיה (במקרה של ספק) לכן, אתה אמור לסרב למכור לה חלקה בבי"ק יהודי. בפרט שהוא פרטי.