הקפדה על כשרות

שאלה:

ראשית כל אני רוצה לספר על מקרה שארע לי,הייתי בחנות והזמנתי לי קרואסון וקפה,אכלתי והכל סיימנו,חבר נכנס לשירותים ופתאום הסתכלתי על התפריט ראיתי שכתוב שיש גם בשר וחלב ואין בכלל תעודת כשרות,עכשיו ראוי לציין שאני אחד מן המקפידים בענייני כשרות ותמיד תמיד בודק(כנראה ברח לי מהראש) אני מעוניין לדעת מה לעשות בנדון?

תשובה:

וואו!!! ראשית הדבר הזה חייב להיות בנשמה אצלנו עמוק, אבל ממש באוטומט, שלא אוכלים בשום מקום בלי לבדוק את ההכשר ולראות שזה הכשר שאתה מכיר והוא מקובל עליך! זה משהו שלא יכול לקרות, כי תמיד תמיד כשהולכים למכולת למסעדה לכל מקום, לא לוקחים מוצר בלי לבדוק הכשר.

וזה מה שיש לעשות בנדון!

כלומר אם אתה רוצה באמת לתקן את הדבר הזה, תרגיל את עצמך בכך, ראשית לברר אצל רב המקובל עליך איזה הכשרים הוא ממליץ לך לאכול, ואחר כך תמיד לבדוק מה שאתה קונה שהוא אכן מקובל עליך.

בורא עולם אוהב שמתקנים טעויות ולא מתייאשים, אז הנה, תתרגל לבצע את זה והכל טוב בעזרת ה'!

ערב מבורך ובהצלחה רבה מאוד.