הכנסת מפתח של רכב לישיבה שאוסרת לימודי נהיגה

שאלה:

שלום רב.

שאלה מוזרה… בישיבתי אוסרים ללמוד נהיגה, אך למעשה יש כמות גדולה שכן לומדים נהיגה וככל הנראה רבני הישיבה יודעים שהם לומדים ופשוט מעלימים עין.
שאלתי היא, כשבחור כזה (שהוציא רישיון בניגוד לכללי הישיבה) נוסע לישיבה וחונה לידה, האם יש לו בעיה להכניס את המפתח של רכבו לישיבה מצד "גזל מקום" של הישיבה (או משהו כזה)? [כי אומנם זה דבר קטן, אך יתכן שרבני הישיבה מקפידים על זה (אני מסופק אם הם אכן מקפידים, כי הרי הם מעלימים עין (כנראה) מבחורים שמוציאים רישיון)]

בתודה מראש.

תשובה:

אין כאן נושא של גזל מקום ואין בעיה להכניס מפתח, יש כאן כן חובה לעמוד בכללי הישיבה ותקנותיה, ואם לא מרשים ללמוד נהיגה או להביא רכב לישיבה – אין להביא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האתר מלא בשאלות על לימוד נהיגה לאשה עם מורה גבר

    אני חשוב לי בבקשה מענה בתחום קודם… ואםמיש קישור לתשובה אשמח

    מה דעת גדולי ישראל על לימוד נהיגה הן לנשים והן לגברים מכל ההיבטים בבקשה

  2. על נהיגת נשים ראה כאן
    https://din.org.il/2023/08/13/%d7%a0%d7%94%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9c%d7%a0%d7%a9%d7%99%d7%9d-3/
    בענין נהיגת גברים אינני מכיר נושא, רק צריך לנסוע בזהירות, בישיבות כמוןב מתנגדים ללימודי נהיגה לבחורים מטעמים חינוכיים פנים ישיבתיים, זה לא נושא של הלכה.

  3. לא שמעתי מעולם כדבר הזה. הסטייפלר היה אומר שמסתבר שחז"ל היו אורים זאת מחשש רציחה ולכן הוא מציע לסגולה לקחת טרמפים, כך שמעתי, אבל מעבר לכך לא משעתי מעולם הסתייגות בענין.