לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילות בבית כנסת עקב הקורונה

שאלה:

בתקופה הנוכחית, מתפללים אצלנו בחוץ בבית כנסת, אבל קוראים אצלנו מהר ואני מתפלל כמעט בלי כוונה בגלל המהירות, רציתי לדעת מה עדיף:להתפלל יחיד בבית עם כוונה או בבית כנסת בחוץ עם פחות כוונה?תודה, אני בן 35 מכפר יונה

תשובה:

שלום וברכה

יש חשיבות רבה מאוד לתפילה במנין, אבל חשוב לדעת שעיקר הנושא של שתפילה במנין הוא בתפילת שמונה עשרה, אם יש לך אפשרות להתפלל לבדך במתינות עד שמונה עשרה ולכוון את זמנך כך שתפילת שמונה עשרה תתחיל עם הציבור זה הכי טוב. במידה וזה לא אפשרי ואתה מרגיש שאתה לא מצליח להתפלל שם כיאות, תתפלל לבדך.

אשמח לשמוע אם נהנית מאותו רב שקישרתי אותך איתו, ואם מצאת דרכו איזה שיעור תורה וכדומה.

שבוע מבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה!לגבי הרב התקשרתי ולא תפסתי אותו- אתקשר שוב השבוע, וגם אמרת לי שיש שיעורי תורה של כמה חבר'ה צעירים מכפר יונה- לשם הולך מידי שבוע..

  2. נהדר שאתה הולך, זה חשוב גם הלימוד וגם הגיבוש עם החברה. ותתקשר אליו זה מצויין הוא עשה רושם מאוד נחמד. בהצלחה.